Individuele training

Naast gedragsbegeleiding geef ik ook individuele training om probleemgedrag juist te voorkomen. Liever voorkomen dan genezen! Tijdens deze trainingen leert u de hond te lezen en begrijpen. Wanneer u de hond begrijpt kunt u makkelijker samenwerken en de hond goed leiden en begeleiden. Een hond heeft grenzen en regels nodig, anders is de kans op een “losgeslagen projectiel” zeer aanwezig. Hoe u deze grenzen en regels duidelijk maakt aan de hond leert u tijdens de individuele training. Elke hond heeft zo zijn eigen gebruiksaanwijzing.

Waarom individueel?
Wanneer u in een groep traint krijgt u een algemene training, en is er vaak te weinig tijd en ruimte om individueel te begeleiden. Met individuele training kunt u zich volledig focussen op uw eigen hond en zijn/haar benodigdheden. Ook kunt u trainen in eigen omgeving, waardoor de training ook daar op kan worden aangepast. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wonen langs een drukke weg of spoorweg, situaties die voor de hond gevaarlijk of spannend kunnen zijn, (kleine) kinderen in huis enzovoorts, deze dingen kunnen we gelijk meenemen in de training.

U kunt individuele training al inzetten op het moment dat de pup bij u in huis komt. Ik kan u helpen om de eerste dagen dat de pup bij u in huis is zo prettig en ontspannen mogelijk te laten verlopen, voor u en de pup. Uiteraard is het ook mogelijk om later te beginnen met training, denk dan aan begeleiding voor de juiste manier van omgaan met de hond of aan extra begeleiding wanneer u bijvoorbeeld kleine kinderen heeft. De individuele trainingen voor pups duren gemiddeld een half uur, de pup is na dat half uurtje bekaf! Wanneer de hond al wat ouder is duren de trainingen gemiddeld een uur. Neem vrijblijvend contact met me op, dan kijken we samen wat mogelijk is en wat er nodig is voor de situatie.