Individuele training

Naast gedragsbegeleiding geef ik ook individuele training om probleemgedrag juist te voorkomen. Liever voorkomen dan genezen! Tijdens deze trainingen leer je de hond te lezen en begrijpen. Wanneer je de hond begrijpt kunt u makkelijker samenwerken en de hond goed leiden en begeleiden. Een hond heeft grenzen en regels nodig, anders is de kans op een “losgeslagen projectiel” zeer aanwezig. Hoe je deze grenzen en regels duidelijk maakt aan de hond leer je tijdens de individuele training. Elke hond heeft zo zijn eigen gebruiksaanwijzing.

Waarom individueel?
Wanneer je in een groep traint krijg je een algemene training, en is er vaak te weinig tijd en ruimte om individueel te begeleiden. Met individuele training kun je je volledig focussen op jouw eigen hond en zijn/haar benodigdheden. Ook kun je trainen in eigen omgeving, waardoor de training ook daar op kan worden aangepast. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wonen langs een drukke weg of spoorweg, situaties die voor de hond gevaarlijk of spannend kunnen zijn, (kleine) kinderen in huis enzovoorts, deze dingen kunnen we gelijk meenemen in de training.

Je kunt individuele training al inzetten op het moment dat de hond bij je in huis komt. Ik kan je helpen om de eerste dagen dat de hond in huis is zo prettig en ontspannen mogelijk te laten verlopen, voor jou en de hond. Uiteraard is het ook mogelijk om later te beginnen met training, denk dan aan begeleiding voor de juiste manier van omgaan met de hond of aan extra begeleiding wanneer je bijvoorbeeld kleine kinderen hebt. Neem vrijblijvend contact met me op, dan kijken we samen wat mogelijk is en wat er nodig is voor de situatie.